V sklopu 6. občinskega praznika je v petek, 8. maja, v vaško-gasilskem domu v Žižkih potekala svečana seja Občinskega sveta Občine Črenšovci. Ob tem dogodku so podelili tudi nagrade najboljšim likovnim in fotografskim izdelkom natečaja »Naša ves gjes«.

Ob tem dogodku je župan povedal nekaj besed o občini: »8. maja 1322 je zaznan prvi zapis o poimenovanju naših krajev. Sprejeta je bila odločitev, da se občinski praznik praznuje v spomin na prvo poimenovanje krajev in tudi priimkov nekaterih ljudi, ki so takrat živeli v tem kraju. Marsikdo izmed nas po priimkih vleče sled, dolgo že skoraj sedemsto let.« Pred dvajsetimi leti se pojavi ime Občina Črenšovci. Od takrat se je marsikaj spremenilo, vendar ne vse, saj vsega pa ne opazimo. »Pustimo to tistim, ki nam bodo sledili. Zmogljivosti so omejene, če pa so volja, ideja in zamisel, potem svet gre naprej.« je še dodal župan.

Na likovnem in fotografskem natečaju, ki je potekal v okviru letošnjega občinskega praznika na temo »Naša ves gjes«, sta sodelovala oba vrtca in obe šoli v občini. Nagrajencem najboljših del  letošnjega natečaja sta priznanja podelila župan občine Anton Törnar in predsednica komisije za izvedbo letošnjega občinskega praznika Marija Hozjan.