V soboto, 9. maja, se je v Žižkih z osrednjo prireditvijo in podelitvijo občinskih priznanj in nagrad zaključilo tridnevnega praznovanje 6. občinskega praznika Občine Črenšovci.

V kulturnem programu so nastopili kvintet Aeternum, združeni ljudski pevci, Vrtec Črenšovci, Vrtec Bistrica, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Prežihov Voranc Bistrica, oktet Belmura, vokalna skupina Evterpe in združene folklore.

Zvonko Horvat je kot govornik v imenu vasi Žižki na začetku prireditve omenil vse pomembne dosežke, ki so jih dosegli letos in čestital domačinom. Župan Občine Črenšovci Anton Törnar pa je podal zgodovino občine in spremembe v zadnjih dvajsetih letih ter med drugim povedal: »Zelo sem ponosen na vas, občanke in občani, ter na vaš prispevek k splošnemu družbenemu standardu našega okolja.«

Ob koncu je župan podelil priznanje in pohvale zaslužnim občanom. Občinske nagrade so prejeli Mateja Zver, Društvo ljubiteljev terenskih vozil “ARO” in Kulturno društvo Fran Saleški Finžgar Žižki, občinsko priznanje pa sta prejela Mirko Šernek in Mlinarstvo Kolenko.

Po prireditvi je sledila zabava z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami.

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”Osrednja prireditev – 6. obcinski praznik”]