Že od leta 2007 nas druži ustvarjalnost, energičnost in ljubezen do glasbe. Naš repertoar sestavljajo slovenske ljudske, dalmatinske, črnske duhovne, nabožne ter zabavne pesmi.

Za naše poslušalce vsako leto pripravimo letni koncert, ki predstavljajo vrh našega ustvarjanja. Tako smo pripravile že:

  • božični koncert,
  • koncert ljudskih pevski iz različnih slovenskih pokrajin in drugih držav z naslovom: Drüženje ma svoj čar,
  • koncert z bendom z naslovom: Popotovanje od narodnozabavne glasbe do rocka,
  • januarja 2011 novoletni koncert z oktetom Belmura.

Vsako leto se predstavimo tudi na območni reviji pevskih zborov.

Sodelovale smo z različnimi skupinami: mešanim pevskim zborom Osti Jarej iz Ptuja, moško vokalno skupino iz Litije, oktetom Belmuro, ljudskimi godci iz Hotize, folklorno skupino F.S. Žižki.

Nastopamo na različnih prireditvah in koncertih, tako smo zapele na otvoritvi svetovnega prvenstva v oranju v Tešanovcih, na dobrodelnem koncertu za nakup igral na Srednji Bistrici, sodelujemo pri svetih mašah in občinskih praznikih. Posebej nas veseli, da s petjem pričaramo srečo na obraz mladoporočencev pri poročnih mašah. Tudi marsikateri abrahamki ali abrahamu smo s petjem orosile oči na praznovanju okroglega jubileja. Z veseljem se odzovemo povabilu Term Lendava in njihovim gostom predstavimo kulturno dediščino naših krajev.

Voditeljica: Tjaša Cigut

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Dekliska vokalna skupina Evterpe”]