Ples je nekaj najlepšega kar srečaš v življenju, če je pa obogaten z duhom ljudske kulture in ljudmi,
ki vse to radi počenejo, je zadovoljstvo še pristnejše.

Minilo je že 20. let, odkar so prvi Žižkuski folkloristi udarili s peto ob tla, sprva sramežljivo, pozneje pa polni elana ter poskočnih in ubranih korakov.

Ohranjanje ljudske kulture ima v Žižkih dolgoletno in bogato tradicijo. Zaslužni za to so gotovo vsi folklorniki in godci, ki so kadar koli plesali ali kako drugače sodelovali pri folklorni skupini Fran Saleški Finžgar Žižki.

Danes pri FS Žižki pleše sedem parov in igrajo trije godci. Skupina se redno udeležuje letnih območnih srečanj folklornih skupin in prireditev v naši občini. Tesno sodelujemo z JSKD Slovenija – izpostava Lendava in z ZKD Lendava. Izpostaviti pa je potrebno tudi vsakoletne nastope v okviru združenih folklornih skupin naše očine.

Prireditev ob 20. letnici FS Žižki v letu 2015 smo sklenili z besedami, da ni bojazni, da bi zmanjkalo bodočih članov folklorne skupine KUD Žižki, saj je skupina vsako leto številčna. To pa ne pomeni, da novi pari niso dobrodošli, ampak prav nasprotno: vsi, ki čutite, da sta ples in pesem naše preteklosti tista, ki ne smeta iti v pozabo, ste zares dobrodošli.