Prireditve

V PGD Žižki že od nekdaj slovimo kot odlični organizatorji, kar nam je večkrat potrdila tudi Gasilska zveza Slovenija ter nam zaupala številne prireditve na najvišji državni ravni. Namen organizacij prireditev je, da si društvo v čim večji meri samo zagotovi sredstva za normalno delovanje ter za ustrezno operativno opremljenost.

S prireditvami bogato leto, je prostovoljno gasilsko društvo Žižki začelo takoj po novem letu.

Tekmovanje v pikadu za članice GZ Črenšovci

17. januar je bil uraden začetek organizacijskih aktivnost društva, ko smo gostili članice GZ Črenšovci, ki so se pomerile na tekmovanju v pikadu. Članicam domače zveze, so se pridružile tudi članice iz GZ Beltinci. Prijetno srečanje je minilo v napetem tekmovalnem, a hkrati v prijateljskem ter sproščenem vzdušju.

Redni letni občni zbor PGD Žižki

Natrpan urnik zimskih aktivnosti v društvu smo nadaljevali 30.1.2015, ko je bil izpeljan redni letni občni zbor društva. Predstavljena so bila poročila predsednika, poveljnika, blagajnika ter poročilo predsednika nadzornega odbora, za leto 2014.

Po predstavitvi in pregledu poročil so bila le-ta tudi sprejeta, leto 2014 pa smo lahko ocenili kot zelo uspešno za PGD Žižki.

Sledil je plan dela za leto 2015, v katerem si je društvo zadalo številne cilje ter organizacijske aktivnosti. Organizacija Florjanovega shoda ter občinskega praznika občine Črenšovci, skrb za preventivno varnost na vasi, posodobitev gasilske opreme, izobraževanje operativnih članov, udeležba tekmovalnih enot na tekmovanjih, organizacija tekmovanja za »Pokal Žižkov«, so le nekatere od aktivnosti, uvrščene na seznam plana dela za leto 2015.

Člani društva so plan dela soglasno sprejeli ter potrdili.

Proščenje in Florijanov shod gasilcev

Vsakoletna prireditev ob vaškem proščenju smo letos izpeljali s prireditvama 2. maja, z gasilsko veselico ter 3. maja, ko smo se v počastitev godu našega zavetnika, Sv. Florijana, zbrali ob domači kapelici. Po ma%