V petek, 8. maja, je pod velikim šotorom pred vaško-gasilskim domov v Žižkih potekal folklorni večer, saj je folklorna skupina KD »Fran Saleški Finžgar« praznovala dvajset let svojega delovanja.

Ohranjanje ljudske kulture ima v Žižkih dolgoletno in bogato tradicijo. Eni izmed zaslužnih za to so vsi folklorniki, ki so sodelovali in sodelujejo pri folklorni skupini Fran Saleški Finžgar. Mineva že dvajseto leto, odkar so prvi žižkoski folkloristi udarili s peto ob tla. Predsednica KD Fran Saleški Finžgar Valerija Vuk se je zahvalila folkloristom, da ohranjajo folklorno dediščino v in vsem, ki so kdajkoli zaplesali v žižkovski narodni noši. Gospa Nataša Vehab pa je zbrane popeljala na pot preteklosti folkloristov in načrtov za prihodnost.

V programu so nastopili prvi pari FS Žižki, FS Bistrica, romska FS, ljudske pevke iz Žižkov, FS upokojenci in FS Črenšovci. Program je povezoval Miha Horvat, ki je s svojimi skeči kot Poredošof Janoš nasmejal publiko. Vsi zaslužni folkloristi, ki so kadarkoli plesali pri FS Žižki pa so prejeli Maroltova priznanja, ki so jih podelili Janja Magdič, župan Anton Törnar, Valerija Vuk in Minka Hozjan.