Ministrstvo za šolstvo in šport republike Slovenije vsako leto organizira projekt Teden vseživljenjskega učenja – TVU 2011. Tudi v KD Fran Saleški Finžgar Žižki se trudimo ponuditi kar najbolj širok in zanimiv repertoar v svojem programu. Tako smo se letos vključili v vseslovenski projekt TVU 2011.

Organizirali smo dve delavnici z zanimivo tematiko. Prva je bila delavnica z prikazom in učenjem slikanja na steklo. Našemu povabilu se je prijazno odzvala gospa Zorica. Na zanimiv in dojemljiv način je prikazala izdelavo slike na steklo v dveh tehnikah; direktna poslikava stekla in slika z lepljenjem. Vsi udeleženci, najstarejša je imela 62, najmlajša pa 6 let, so naredili izdelek ali dva in jih seveda zadovoljni odnesli domov.

Druga delavnica je bila delavnica nudenja prve pomoči. Svoje znanje je prijazno posredoval Hanc Marko, dr. medicine, ob pomoči Horvat Jožeta, zdravstvenega tehnika – reševalca in Hozjan Jožice, diplomirane medicinske sestre. S prikazom na lutki in tudi praktičnimi vajami so se udeleženci preizkušali v oživljanju, umetnem dihanju in masaži srca. Prikazana je bila tudi prva pomoč ob krvavitvah, poškodbah … Skratka vse, kar mora laik o prvi pomoči vedeti v svojem življenju. Ta delavnica je bila vsekakor pravilna odločitev, saj je bilo zadovoljstvo udeležencev popolno.