Šesti občinski praznik Občine Črenšovci se je odvijal 7., 8. in 9. maja 2015. Tokrat so bili središče dogajanja Žižki, dogodek pa je nosil ime Naša ves gjes.

V četrtek, 7. maja, so Ljudske pevke iz Žižkov, ki delujejo pod okriljem Kulturnega društva “Fran Saleški Finžgar” Žižki, predstavile Žižkusko pesmarico. Čudovita vsebinsko bogata knjižica z besedili in notnimi zapisi prekmurskih pesmi. Preberite več in si oglejte fotogalerijo.

8. maj, petek, sta zaznamovala dva dogodka. Najprej je je potekala svečana seja Občinskega sveta Občine Črenšovci in podelitev nagrad najboljšim likovnim in fotografskim izdelkom natečaja Naša ves gjes. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Sledil je folklorni večer in obeležitev 20-letnice folklorne skupine KD “Fran Saleški Finžgar” Žižki, nato pa še zabava z glasbeno skupino Polanski zvoki. Sledite povezavi za podrobnejši opis in ogled fotogalerije.

Najbolj pestro dogajanje je sledilo v soboto, 9. maja. Ob 9:00 sta se pričela pohod po mejnikih slovenstva in pohod za mürski cvet. Ob 15. uri je potekala otvoritev igrišča in vadbenega poligona za gasilce pri vaško-gasilskem domu v Žižkih z otvoritveno nogometno tekmo, med tem pa so potekale delavnice za otroke (izdelava rož, ustvarjanje v sliki, poslikava obraza). Več o tem na priloženi povezavi s fotogalerijo.

Ob 17. uri so se odprle vaške stojnice na temo Naša ves gjes, nato pa se je ob 18. uri pričela osrednja prireditev ob 6. občinskem prazniku Občine Črenšovci s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad. Preberite več in si oglejte fotogalerijo.

Nagrajenci leta 2015 so: izvrstna športnica in nogometašinja Mateja Zver, Kulturno društvo “Fran Saleški Finžgar” Žižki in Društvo ljubiteljev terenskih vozil Aro Trnje. Občinski priznanji pa sta prejela Mirko Šernek in Mlinarstvo Kolenko. Glavno sporočilo kulturnega programa je sicer bilo, da je prihodnost na mladih, ki vedo izkoristiti priložnosti.

FOTO: VEVEVE.si, Nuša Hozjan, Matej Kranjec