Ljudske pevke skupaj z gasilskim društvom organiziramo prvi Florjanov pohod. Pohod bo v nedeljo, 28. 04. 2019, s pričetkom ob 9. uri.

Pohodniki bomo krenili izpred vaško-gasilskega doma v smeri Ferkove brunarice in naprej po makadamski gozdni poti po Virici proti glavni cesti. Pred Jula-marofom bomo zavili v Črenšovsko joušje proti Veliki Polani. Po nekaj metrih poti se bomo za kratek čas ustavili, se okrepčali, naužili svežega zraka in potem nadaljevali. Zavili bomo s poti in preko Gmajne in Hodnikove domačije prišli nazaj v Virico. Pot bomo zaključili na mestu izhodišča pri vaško-gasilskem domu.

Ob 12. uri bo Jožef Horvat (ZD Lendava) izvedel usposabljanje o temeljnih postopkih oživljanja z avtomatskim defibliratorjem. AED aparat je nameščen na pročelju vaškega doma in ga bomo takrat tudi slovesno predali svojemu namenu.

Sredstva za nabavo AED defibrilatorja so prispevali domači obrtniki, občina Črenšovci, stranka NSi – občinski odbor Črenšovci in domači gasilci. V ta namen se bomo lotili akcije zbiranja odpadnih kovin. O samem poteku in načinu vas bomo naknadno obvestili.

V nadaljevanju popoldneva bomo nadaljevali z družabnim srečanjem. Okrepčali se bomo z bujto repo in dobro kapljico. Lepo vabljeni.