BOŽIČNE DELAVNICE

Hladna jutra naznanjajo prihod najlepšega meseca v letu in božično-novoletnih praznikov.

Dragi otroci iz Žižkov,

Kulturno društvo Fran Saleški Finžgar Žižki, Članice A PGD Žižki in Vaški odbor Žižki vas vabimo v soboto, 30. novembra 2019, od 9. do 13. ure v vaško-gasilski dom Žižki, na ustvarjalne in zanimive božične delavnice.

Izdelali si bomo dišečo božično svečko, venčke, božične okraske in še mnogo drugega.

Za polne trebuščke bomo poskrbeli, s skodelico toplega čaja pa se ogreli.

SKUPAJ BODIMO DOBRODELNI

Članice A PGD Žižki nas že tradicionalno vabijo, da se v čim večjem številu pridružimo dobrodelnim akcijam.

Vabljeni k sodelovanju v akciji Anina zvezdica: zbiranje hrane z dolgim rokom uporabe in higienskih pripomočkov. Druga akcija je Božiček za en dan: na spletni strani www.bozicekzaendan.si izberemo otroka, ki ga želimo obdariti, in zanj pripravimo darilo.

Zbirno mesto za vse Božičke in akcijo Anina zvezdica bo v vaško-gasilskem domu v Žižkih v soboto, 30. 11. 2019, med 9. in 13. uro in v nedeljo, 1. 12. 2019, med 9. in 11. uro.

OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

Sveti Miklavž bo iznad oblakov spet prišel tudi med nas v Žižke, z njim pa kot spremstvo angelčki in parklji. Prinesel bo tudi knjigo, v kateri ima zapisane pridne otroke z zlatimi črkami. Zato, dragi otroci, bodite pridni in ubogajte starše, da vas bo v petek, 6. decembra, obiskal sveti Miklavž.

BOŽIČNA PRAVLJICA V ŽIŽKIH

Ko se prižgejo praznične lučke sredi bele mrzle zime, prijateljstvo ogreje nam dlani in želja vzpne se iz srca v višine.

Pridružite se nam v petek, 27. decembra, ob 17. uri, v vaško-gasilskem domu Žižki.

Po božični predstavi za otroke nas bo obiskal Božičekki bo zagotovo prinesel tudi darila za naše najmlajše.

Sledilo bo božično druženje za vse vaščane, kjer si bomo ob božični glasbi, kuhanem vinu in čaju ter božičnem pecivu vzeli čas drug za drugega. Prijazno vabljeni!